Vargarna!!!!!!

Så blev det då äntligen "varg-dagen-D". Jag har längtat dit i flera år och haft förhinder då andra kompisar åkt dit och inte blivit färdig till att arrangera det själv. Men så hittade jag en "varg-kompis" som aldrig hört talas om att man kunde "dansa med vargar" och blev heltänd på idén. Sagt och gjort. För några månader sedan bokade vi in oss på vargbesök och igår var det då ääääntligen dags!
Vi fick reda på just innan att det var till "huliganerna" vi skulle in till. Eller kleptomanerna...kärt barn har många namn. Det var ett gäng unga vargar - ca 1½ år gamla - som även dessa var uppnappade sedan 9 dagars ålder av människor - och en schäfertik. Allt för att socialiseras och att präglad av människor så mycket som möjligt. Eftersom de var unga och "tonåriga" var de lite gangsteraktiga och vi fick uppmålat ett lite häftigt scenario om vad som skulle hända de första tio minuterna. Vi fick inte ha några kameror framme just då för risken var att vi aldrig fick återse kameran då - iaf inte den första veckan och absolut inte i brukbart skick. Inga mössor, kapuschonger, vantar, lösa tampar etc fick heller tas med in. Jag fick alltså skala av min kapuschong med pälskant ;-) innan jag gick in. Å de var verkligen som huliganer *ler*. De hoppade upp på axlarna på en och slickade en i ansikten och höll på att välta en. Det var ju verkligen då man önskar att någon hade filmat. Vilken känsla.När vi satte oss ner så stack en del av min kofta ut under jackan och genast kom en varg och började dra och slita i den. Han verkligen kampade om tåten. Vi hade fått tydliga instruktioner om att vi INTE fick tillrättavisa någon varg utan de skulle guiderna göra. Så det var bara att hänga med i dragkampen tills man fick hjälp. Vilken upplevelse! Sen lugnade de mycket riktigt ner sig efterhand och de var mer intresserade av att kela och mysa. Alla blev nog ordentligt tvättade i ansiktet och det var ljuvligt. Att titta detta rovdjur i dess gula ögon samtidigt som de hade sin mun helt nära sin egen var faktiskt nog det häftigaste jag varit med om på många år. Jag var ett tag nästan nära att gråta av den högtidliga stunden.Det var 6 eller 7 vargar i flocken (fick iaf 6 på bild samtidigt) och där var faktiskt även två tikar. Jag trodde bara de använde hanar till detta men tydligen hade de börjat ta in tjejer oxå. Men de skulle så klart kastreras snart. Det är ingen bra idé att ha könsmogna både hanar och tikar samtidigt - framförallt eftersom de två tikarna var kullsyskon med en av hanarna.

Till alla som har minsta intresse för hundar och rovdjur kan jag verkligen rekommendera varghägnet. Det var iaf en upplevelse som jag sent skall glömma.

Jag har ju tyvärr bara bilder på vargarna tillsammans med andra människor. Främst tillsammans med min kompis Jürgen som jag åkte dit med. Men jag ser framemot att få de filmer som han tog på mig tillsammans med vargarna. Men tills dess får ni titta på de bilder som jag tog. De flesta bilder har jag dessutom plockat från de filmer jag själv tog. Det blev ingen vidare bildkvalité när man tog stillbilder från film men i detta lilla formatet ser det helt okey ut.

Dagens Lindström:


 


Kommentarer
Postat av: Ingela

SÅ häftigt! Blir lite sugen att testa faktiskt.Måste varit en konstig känsla att gå in till vargar? de hör ju trotts allt inte till vardagen precis att man står öga mot öga med en varg.

2008-11-16 @ 17:10:42
Postat av: Helene & Wallander

Vilken upplevelse, förstår att du inte kommer att glömma detta i första taget. Jag vet e katten om jag vågat, men fy farao vad det hade varit spännande.Fantastiska bilder att se på!2008-11-16 @ 21:03:12
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Mia o Viggo

Vi ställer upp om du vill dansa med vargar fler gånger. Ja, alltså vi passar mer än gärna tjejerna!

2008-11-16 @ 21:24:08
Postat av: Lisa

Coolt, jag var där 1998, då var det bara hannar och man fick inte sitta på huk, om man ramlade kunde det vara klippt. Men visst är det häftig!

2008-11-16 @ 21:26:35
URL: http://kackelikojan.webblogg.se/
Postat av: cattis

wow,det ser helt grymt ut!!! hoppas du sätter ut filmsnuttarna oxå. kramis

2008-11-16 @ 22:06:58
Postat av: Cissi

Vilken häftig upplevelse...Det skulle va kul att vara med om...

2008-11-16 @ 22:13:16
Postat av: Ia & Kelly

Vad häftig det ser ut. Men jag vet inte om jag skulle klara av att inte säga till vargen när de dra i kläderna.

2008-11-17 @ 09:00:19
URL: http://kellybrown.blogg.se/
Postat av: Kia

Gud vad jag bkir avundsjuk.Det där skulle jag också gärna vilja göra!!!1

Kia

2008-11-17 @ 15:33:46
URL: http://www.kennelspaderdamens.se
Postat av: Sara

Oj, vad häftigt det verkar ha varit!! Jättefina bilder. Jag har en dröm också om att få träffa vargar - och att simma med delfiner. Får väl se om plånboken tillåter det någon dag...Så länge får jag väl nöja mig med min huligan här hemma, Östen. Det låter bra mycket som honom när du beskriver hur vargarna betedde sig när ni först kom in till dem... Kanske skulle börja ta betalt av folk som ska hälsa på istället för att bara stå och be om ursäkt?!?Och då tjänar jag in pengar så att jag sen kan få klappa riktiga vargar...

2008-11-17 @ 22:08:57
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se/
Postat av: Susanne och Daim, Dumle

Hejdu, låter urmysigt. Var var detta och vilken kontaktar jag om jag vill boka in mig på besök?

2008-11-18 @ 19:40:40
Postat av: Nettan...

Jag är sååå avundsjuk på dig, det är fuskigt att du har pussat och gosat med vargar, hmmm !

Var det neråt där du bor ?

2008-11-18 @ 21:01:33
Postat av: lotta

åh, vad HÄFTIGT!! så avundsjuk...fast när det väl kommer till kritan vet jag inte om jag skulle våga mig in...men JO, det skulle jag nog...;) fast lite läbbigt måste det väl vara ??feg

2008-11-18 @ 21:22:35
URL: http://juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Maria & Meia

Mäktigt! Blir lite tårögd bara jag läser ditt inlägg.

2008-11-19 @ 12:56:18
URL: http://www.eng-johnsson.se

Lämna fotspår här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0