FM och äppelfabriken

Ja, nu har det varit dåligt med uppdateringar. Shiva har ätit penicillin i 14 dagar och är pigg igen. Troligen har hon inte varit så dämpad av borrelian heller utan mer av sin skendräktighet. Den försvinner alltid över en natt (och varar två sköna månader *ler*) men i torsdags var Shivas vanligt "galna" blick tillbaka. "När är jag här igen!" sa hon. Men skönt att se henne pigg igen. Jobbigast just nu är att hon slickar upp två sår på sina hasor hela tiden. Jag har lagt förband nu i över en veckan men det vill inte läka. Nu kör jag med krage och att det får lufta istället och det blir bättre. Men idag när jag skulle iväg och träna med Vittra så la jag förband istället - vilka var av tuggade när jag kom hem :-( Nu är det krage jämt som gäller!

Vittra var pigg på träningen - nåja - pigg är väl en underdrift. Hon var het som ett lysrör och var överlycklig för att vilan var över. Hon är nog frisk för det var nog bara lite dålig kondis som gjorde att hon "tom-sprang" mellan varven. Hon slängde inte sig i backen iaf. Bilder från träningen idag får vänta tills nästa inlägg.


FM
Här kommer några bilder från Pia Sandells grillfest  på fredan innan FM:et och jag måste säga att jag är impad av hur hon bor och Texas kan bara skatta sig lycklig. En härlig kväll med ett härligt gäng.


Hennes härliga grill/uteplats


Johan står och förklarar kvällens problem
Fia i tankar


En nyfiken Meitas hund


En liten Lotta-plotta slickar sig om munnen och vill ha Tonies mat


Lotta-plotta vill ha egen stol
Mia vill inte vara med på bild...


Lotta i "mammas" famn
Strax innan supén på lördagen


Äppelfabriken
Igår öppnade äppelfabriken igen - den har ju varit nerlagd ett år ungefär. ;-) Men eftersom min käre fader äter äppelmos med havregrynsgröt om morgnarna - och jag har tre stora äppelträd - så känns det bra att kunna ta rätt på lite av äpplena och göra lite mos till honom. Av det vi gjorde i fjol har jag en hel del kvar och ändå har jag gett bort mycket till honom. Så nu var allt tänkt till honom. 30 liter mos gjorde vi av tre äppelsorter och använde mindre än ett kilo socker till allt. Rena hälsomoset alltså! Ekologiskt oxå ;-)

Min äldsta arbetskraft - svårt att rekrytera undomar...


"Farbriksmaskinen" har 40 år på nacken!


Lunchpaus i fabriken
Fick även bli kaffepaus


Ena gamlingen sov även middag...


Inte behöver jag klippa gräsmattan?!?!?!


Undrar vad Miljökontoret skulle säga med så mkt hundar i fabriken
Pappa tyckte att det blev mest vilobilder på honom i fjol så här är några actionbilder...Som sagt 30 liter mos ska han väl klara sig på fram till jul ;-)

Borrelia

Ja vad gör man inte för att vara "inne"... man ska tydligen ha Borrelia nu. Nej, usch vad det är trist! Var och testade båda hundarna igår då båda är hängiga och trötta och har dålig aptit. Plus lite småskavanker var till.  Och idag kom provsvaren. Shiva har borrelia men inte erlichia - skönt det iaf. Så det blir penicilin för henne plus att de skickar iväg provet för att bedöma graden på eländet. Vittra däremot var helt fri på båda! Jätteskönt! Men då undrar man ju vad hon är hängig för. När vi var ute och plockade svamp i förrgår så slängde hon sig i backen hela tiden och hyperventilerade. Jag fick binda upp henne för att hon skulle bli kvar på plats och vila färdigt - går matte måste hon ju följa med annars. Jag får gå vidare med ett allmänt blodprov på henne för att kolla infektion i allmänhet. Men det får bli på måndag efter FM:et. Men glad för att ingen av dem skulle ha startat ändå. Men det känns inget vidare att lämna in dem på pensionat när de inte är riktigt 100.

 

Men det skall bli kul att se så många andra pigga, friska och duktiga flattar i helgen! Vi ses på Frostavallen!

Mathias

Häromdagen var min bror och hans äldsta påg Mathias uppe och hälsade på. Mathias hade köpt en ny kamera han gick och plåtade med ständigt. Faster fick låna den lite och det gemensamma resultatet blev det här:


Mathias fastnade mest för att plåta Vittra - eller så var hon alltid närmast ;-)
Här springer jag lite med Tees - det är minsann jobbigare än man tror


Mathias handlarFarmor springer i strumplästen...

Dubbelhopp - Tees kämpar för att komma igenom först


Finns det någon gren som heter dubbel-agility så har vi två givna deltagare


Instruktioner hur man tvättar en människa!


Lite här..


...lite där..


..långa breda tag..


Den bästa bilden! Lite överexponerad men uttrycket älskar jag.


..hur man använder dubbelvikt tunga..


...längst in i hjärnans vindlingar...


..å lite avslutningspussande


Tees tar sista finputsen


Mathias känner sig ren och fin!


Tvätterskan


Mathias kamera smattrade av tre bilder i sekunden så jag tror det blev hundra bilder på kommande bus - ni ska slippa se alla ;-)
That's all for now folks


RSS 2.0