Uppror ;-)

Är det inte dags med ett uppror mot våra "billighetsaffärer" som annonserar ut billiga varor som de aldrig har när man väl kommer dit. Jag har de senaste dagarna varit i tre affärer för att handla en speciell sak. Samma dag som reklamen kommer ut. Men icke att de har utannonserad vara. Antingen har "den sista precis gått" eller så fick de inte in några. *pha* Nu får jag sluta vara så lättlurad. De tjänar så klart på att man handlar mer när man ändå är där. Så numera har jag bestämt mig för två alternativ:

*jag går direkt in i affären och letar efter den vara jag söker innan jag stoppar in mer i vagnen

*alternativt lämnar jag vagnen med alla varor i inne i affären och går ut utan att handla om varan inte finns.

Det senare alternativet vore ju att föredra då det kostar handlaren mer pengar... Känner verkligen mig "lurad" av dessa affärers marknadsföring. Tänker på typ Rusta, Netto, Lidl, Harald Nyborg mfl. Men nu är det slut ;-) Jag tänker inte låta mig luras mer. Tacka vet ja´ Willys och Maxi. De har vad de lovar ut iaf. 


Det har inte varit så mycket hundaktiviteter i helgen mer än de vanliga promenaderna. I veckan kommer det två kursavslutningar. Sen får man minsann piska sig lite så man inte lägger av.

Sitter och pillar och leker lite med bilder på Saras Östen (på uppdrag av Sara). Kan denna vara något att ha på framtida diplom för vandringspriser?

image146

Det var så roligt och länge sedan att jag började pilla med en valpbild på Vittra oxå..

image149
Visst var hon söt?

Dagens Lindström (favorit!):

image147

Brukshundklubben igen

Nu var det näst sista gången det var kurs på bhkl. *pust* Ska bli skönt när den är slut faktiskt. I kväll protesterade jag (igen) när vi för femte kvällen skulle träna "sättande under gång" Vet i f_n var hon hittat det momentet. Tycker det blir snurrigt med det ovanpå "ställandet" och "läggandet" under gång. När jag har ifrågasatt det sa "den tanten" att det kom i lydnadsklass III. Jag har aldrig hört talas om det. Men det råder lite upprorstämning där. Ska bli kul när man får lappen med utvärderingen *flinar och gnuggar händerna*

Teba har meddelat att de tar tillbaka buren och jag får pengarna tillbaka. Det känns ju bra. Men Gunnel ville inte sälja en bur till, till Vittra ;-) Inte en sån iaf. Men Vittra ligger i min gamla bur som är mycket gedignare och det fungerar. Får köpa en ny till Shiva någon annanstans :-)

Dagens Lindström

image145

Teba och Viltspår

Idag var jag inne på Teba och försökte reklamera buren. Jag skulle ju ändå till trakterna då det var viltspårkurs oxå idag. Då inte Gunnel var i butiken just då lämnade jag fröken Houdinis bur där och fick återkomma efter kursen.

Vi skulle lägga spår till varandra igen och vi "bytte partner" mot vad vi tidigare haft för att göra det lite svårare. Jag började och lägga och jag la med en 90 graders vinkel och som även korsade ett litet vattendrag *ler*. Jag blev helt ställd när jag kom dit  men kunde ju inte vända när jag väl var där. Det var bara att hoppa över. Det är väl sin sak när man är själv men lite orolig var jag för hur det skulle gå när mannen (som är pensionär) skulle springa efter sin hund i lina över bäcken. Det blev inte så långt spår men lite klurigt. Jag kom ut vid stora vägen och gick tillbaka till parkeringen och väntade på de andra. Det tog låååång tid innan de kom. Alla tre männen hade knappt några snitslar kvar. Jag fick lite panik när jag förstod att de hade lagt betydligt mycket längre spår än jag hade gjort. Jag erbjöd mig att gå mitt eget men det gjorde inget sa han som skulle gå mitt.

Vittras spår var långt och svårt. Spårbörjan och spårslutet var max tio meter ifrån varandra! Det gick i ett smalt U så spårslingorna låg nästan parallellt hela tiden. Flera gånger var Vittra på väg att gena över till slutet. Jag blev uppmanad flera gånger av Bosse som håller i kursen att styra henne i rätt del av spåret. Vittra låg i och jobbade hårt hela tiden men om jag inte hade styrt upp henne hade hon definitivt hoppat över halva spåret. Ja ja...det är ju träning.

Därefter var det kvickt iväg till Teba innan de stängde. Gunnel skrattade åt buren och sa att hon aldrig hade sett något liknande! Det var en sann Houdini som bott i den buren... Den hade släppt både i ett par svetsar men även i hel metall. Det hade hon aldrig sett tidigare. Det var dessutom bitmärken längs med hela bottenplattan. Det hade inte jag sett innan. Hon visste inte vad tillverkaren skulle säga men hon skulle höra av sig. Vi tog bort de lösa delarna så tog jag buren med mig hem igen så får vi se hur det går. Hon skulle lämna delarna till fabrikanten.

Dagens Lindström:

image144

Lata dagar och viltspår

Nu har vi varit ordentligt lata ett tag. Men jag tror att både jag och hundarna behöver det ibland. Framför allt eftersom jag undrar lite hur Vittra fungerar. Hon blir kanske för stressad om det händer allt för mycket. Idag var vi i alla fall ute och spårade tillsammans med Tees. Jag var ute och la tre spår på Åhusfältet och sen fick de ligga i 2½ timme. Vittra fick börja med det svåraste först. Hon har verkligen fattat det! Nu börjar hon springa för fort så jag hinner inte med. Tidigare så var det mest när hon snurrade som hon var lite exalterad. Men nu trodde hon det var racerlopp i lina och hon låg exakt i spårkärnan. Jag har aldrig behövt hålla in henne fartmässigt tidigare när hon varit rätt i spår så hon blev lite osäker när jag försökte hålla in henne. Men det fungerade bra.

Shiva är betydligt lugnare och har känts säker från första spåret. Hon kan nog snart gå anlagstest. Hon är så ljuvlig när hon kommer och lämnar av klöven oxå utan någon uppmaning. Jag får övertala henne lite att behålla den så hon får "malla sig lite" med den.

Tees var helt vild idag! :-) Mamma hade inte en chans att hålla tillbaka henne ibland. Tees första spår gick kanon och hon var väldigt spårnoga. Men hon är ivrig så hon nästan tjuter innan hon får komma igång. Sen när vi började återanvända spåren gick det lite för fort. (alla fick ett 1:a spår, ett 2:a spår och ett 3:e spår) Tees drog ifrån så mamma tappade taget men hon låg som en slickad huggorm i spåret och det såg ut som hon gick efter snitslarna. Tees var framme några minuter innan mamma. ;-) När hon var helt färdig och Shiva skulle gå sitt sista spår hör jag hur mamma börjar vissla i pipan helt hysteriskt. Jag visste inte om det var Tees eller Vittra eller båda som var lösa. När jag vände mig om i spåret såg jag något vitt hoppandes mot oss och förstod att det var "den lille vite". Tees gick alltså fyra spår idag. Två i lina MED mamma, ett i lina UTAN mamma och ett lös med kopplet hängandes efter sig *skrattar* Ja man får ju vara glad att Shiva hann till klöven först ;-)

Såg att Kia "stulit" Vittras-BIR bild från bloggen till sin hemsida *flinar* Vassego´.

Dagens Lindström:

image143

Lugn kväll, natt och morgon

Igårkväll var det inte många knop på vare sig matte eller hundar. Jag somnade som en klubbad oxe i soffan på eftermiddagen och vaknade med nackspärr och ont i hela kroppen. Jag hade inte rört mig en millimeter på de 2 timmarna jag sov. Men jag ledade upp mig så småningom. Hundarna låg ihopsnurrade som kanelbullar större delen av kvällen. Deras nya favvisplats när jag sitter vid datorn är hundsängen. De ligger där båda två samtidigt ibland.

image142

Natten förflöt utan ett knyst å jag tror att vi börjar komma in i rätt rutiner igen. Vittra "låter mig" till och med duscha innan jag kommer ner och släpper ut dem. Tidigare ylade hon bara hon hörde att jag börja röra mig.

Morgnar kan vara vackra oxå. Denna soluppgången går inte av för hackor. Bilden ser dock mörkare ut än vad det var.

image140

Kommer nog fylla på under dagen. Tar en Lindström så länge.

image141

Jag är så GLAD!

Vissa morgnar är bättre än andra! Idag är en sådan. Dels för att Vittra har sovit heeela natten utan ett pip! Jag trodde att vi skulle få en hemsk natt i natt då jag var lat igår och hundarna var inte utanför tomten. Jag funderar lite på vad det står för. Är Vittra överstimulerad? När hon är välrastad, varit på träning etc så har hon hållit låda men när hon inte fått göra någonting sov hon gott? Tål att funderas på. I vilket fall som helst så sov både hon och jag gott så jag känner mig utvilad. Vi skall strax iväg på utställning så jag tog en underbar morgonpromenad i rimfrosten då Shiva får vara hemma idag. Kändes bäst att rasta dem då och så tog jag även med mig ett par dummy för att ytterligare göra att även Shiva fick något kul idag.

image146

Jag har ju haft lite problem att få Vittra att lämna av snyggt då hon böjer bort huvudet alternativt sätter sig med ryggen emot mig. Jag har ju haft lite göra med att försöka knäcka den nöten. Idag fixade jag det! Jag klappade mig på bröstet som jag brukar göra på Bhkl när det är "hopp och lek" och Vittra kommer upp med dummyn i ansiktet på mig! Ääääntligen ett genombrott! Det blev en puss och kramfest utan dess like. Jag provade en gång till och det fungerade lika bra. Sen vågade jag inte mer. Men detta är kanske en början på det jag vill åstadkomma. "Jag är sååå glad... "*nynnar*

image147
Det rök riktigt om deras andedräkter. Vilken ljuvlig morgon även om det var kallt.

Ska strax iväg till utställningen. Det är ju bara en träningsutställning så resultatet kan kvitta - framför allt idag ;-)

Fortsättning:
Det var ingen större konkurrens på utställningen utan där var bara en ung hane som gick i klassen under Vittra. Han såg trevlig ut men hade ett dåligt kors så han fick inget Hp. Vittra var själv i sin klass och fick hyfsad kritik:

Fin 9  månaders tik av utm modell. Fin hals & rygg. Ok vinklad fram. Bra kropp för åldern. Välvinklat bakställ med en fin svans som hon bär väl. Ok huvud med lite knappt bett. I fin päls. Välvisad.

Vittra fick Hp och blev BIR Valp. Hon räknades konstigt nog till Valp 9-12 månader ?!?!? Sen skulle det ta drygt tre timmar till finalerna så vi åkte hem och gick en skön skogsrunda med Mia och Viggo i Olahus istället. Vi la ett sök till dem efter rundan och det fungerade hyfsat. Matte ser fram emot en lugn eftermiddag :-)


image147

Att matte måste spöka ut mig såhär....


Dagens Lindström:

image150Hovdala och brukshundklubben

Idag rastade jag hundarna på Hovdala tillsammans med mamma och Tees. Där är så vackert uppe på Espehöjden med alla höstfärger på träden och med sjön nedanför. Hundarna är alltid lite extra ystra när vi kommer dit. Där går ju får hela sommaren så det är bara höst och vinter man kan gå där uppe.

image139

Vi gick bort till offerstenen och "offrade" hundarna på stenen ;-)

image145

De är verkligen såta vänner i vått och torrt.

image141

image142

image143

Sen var det dags med brukshundklubben igen. Idag var Vittra jätteduktig! Hon gick både fot och fritt följ med ögonkontakt hela tiden! Kändes jättebra. Hoppet gick som en dans och hon visade att hon tyckte det var kul idag. Roligt när allting stämmer. Deltagarna är dock inte så nöjda med kursen och det är en allmän uppfattning att man inte lär sig så mycket av ledarna. De hönsar mest runt. Vi får försöka stötta och tipsa varandra istället och lära av dem som gör momenten bra.

Dagens Lindström:
image144

Arkelstorp och "vatten - stan är full av vatten...."

image132

Igår och idag var vi ute med Mia och Viggo i skogen. En helt underbar skogsrunda med blandad natur. Kohagar, tät granskog, blandlövskog och så min favorit - bokskog! Underbart med en så omväxlande runda. Den gick på väldigt växlande underlag oxå. Ibland över ängar, på skogsstigar, grusväg, en väl underhållen grusgång (bättre skött än min garageuppfart!) tjock mossbelagd mark som gjorde en helt ljudlös gång och i snårigare partier som jag inte förstod hur Mia hittade vägen i överhuvudtaget. Häftigt!

image133

Hundarna njöt och Viggo fick visa tjejerna "sin" skog. Igår glömde jag  tyvärr min kamera och då var det underbart väder men det blev några bilder idag trots lite regn.

image134

På kvällen gav jag hundarna mat vid sex tiden som vanligt. När de hade ätit upp ute i köket så började det efter ett tag låta konstigt ute ifrån köket. Det lät som om något sprang omkring ute i hundarnas matskålar?!?! Vittra var ute och kollade flera gånger och kom in till mig i storarummet flera gånger och såg konstig ut. Min första tanke var möss... Men när jag gick ut i köket igen (typ en kvart efter jag gett dem mat) så flödade köksgolvet av vatten! Det droppade från taket!!

image135

Jag sprang upp i badrummet och där hade en duschslang hamnat på golvet och låg och droppade. Det flödade av vatten överallt. Jag hade inte varit i badrummet på 6-7 timmar. Det blev ett evigt torkande. När där var torrt så gick jag ner i köket och satte ut alla hundskålar och en stekpanna för att få det mesta av dropparna i dem. Sen blev det att torka igen. Jag tror att det droppade i 3-4 timmar.

image136

Ibland undrar jag vad jag har gjort för ont? :-) Jag skulle nog inte tänkt de där elaka tankarna tidigare idag om "bildåren" som körde om mig. Han hade nog något viktigt ärende. =)

image137
Dripp dropp dripp dropp. "Vatten - stan är full av vatten - och härom natten...." *sjunger* (Robban Broberg)

Dagens Lindström:

image138

Fröken Houdini

Vittra har sovit gott i buren de flesta av nätterna sedan i fredags. Lite pipande har det varit ibland men hon tystnar faktiskt när man säger till. Dagarna verkar inte vara lika lugna .... Efter att Vittra varit där i 4 timmar såg buren ut så här...

image129

image130

Hoppas att Teba tar det på reklamation *suckar*

Fulltofta i höstskrud!

Jag älskar hösten!!! Det var så vackert idag att det var ett nöje att köra iväg till skogen i morse. Det är så vackra färger i naturen och jag gillar att se löven blåsa omkring på vägen. Det luktar så gott i skogen och man kan röra sig utan att svettas. =) Jag har alltid älskat hösten mest av våra årstider - men gillar så klart att vi har 4 stycken olika att se framemot. Men hösten är bäst! 

image123

Idag var det blodspår igen. Onsdagskvällarna börjar bli så mörka så vi har tagit en söndag till hjälp för att få mer ljus. Vi var på en helt annan plats idag oxå vilket var riktigt kul. Det behövs träna i olika terränger. Här var det inte bara öppen skog med stora träd utan mycket snår och ris oxå. Kul! Jag hade båda hundarna med mig och la även ett spår till Shiva ute på ett fält.

image122

Vittras gick i ett mer backigt och lite snårigare parti. Jag hade gett mig den på att jag skulle låta henne spåra i full lina idag och absolut inte styra henne. Jag var riktigt duktig faktiskt. Men det är svårt att släppa taget. Men Vittra spårade riktigt bra. Hon snurrade en del - och snurrade in sig en del men återkom alltid till spåret. I ena vinkeln var det tufft men efter en del snirklande så var hon tillbaka. Shiva tog spåret på ängen hyfsat. Det blåste en del så hennes spårbörjan var tuff. Men när hon väl hittat kärnan gick det som tåget. Efter spåren lät jag dem apportera några dummyer så vi får det riktigt skönt i eftermiddag ;-)

image124


Annars är det rätt lugnt på hemmafronten numera. Jag har äääntligen tagit mig i kragen och köpt en bur till.. Så nu  har Guantanamo-basen både cell 1 och cell 2 - båda isoleringsceller. 


image125


Lugnet la sig redan första kvällen - enda oron var att Vittra skulle behöva "göra" i buren på natten då hon var dålig i magen igen. Men jag var uppe en gång på natten men det var lugnt. Första natten pep hon lite grand men slutade direkt när jag sa till. I natt tog det lite längre tid att tystna. Men hon kommer väl in i det. Det har fått bli lite ommöblering i köket nu för att burarna skall få plats. Hundsängen - som är en gammal barnsäng - stod innan där burarna är nu och måste nog tas bort. Men än så länge får den stå här bredvid datorn och Shiva använder den direkt på nya platsen.

image126


Vittra ligger som vanligt bakom mig när jag bloggar och vaktar sitt hål i väggen. Man får väl vara glad att hon nöjer sig med ETT hål och inte som comhems tre hål i väggen...

image121


Men när Shiva flyttade sig från sängen övertogs den av....

image128

Dagens Lindström är riktat till Sara...

image127

Veckans träningar

Nu börjar viltspårkursen gå mot sitt slut. Vi har två gånger till plus "avslutningsprovet" då de skall få gå ett spår som legat lite längre än tidigare. Vittra tycker det är jättekul att spåra men vimsar fortfarande lite. Hon kommer dock alltid tillbaka till spåret och hittar alltid sin klöv. Men jag håller alldeles för kort lina så jag styr nog henne mycket... Hon behöver nog likväl mogna lite mer innan det går att ens tänka på att starta henne på anlagstestet. Men hon är ju inte så gammal ännu.

På brukshundklubben går det bättre och bättre. Hon lär sig snabbt nya moment och tycker det mesta nya är kul. Gå linförighet är dock tråkigt...då går hon mest och hänger. Men hoppet som var så läskigt i början är nog favoriten nu. Stannande under gång lärde hon sig vad det går ut på under en kväll. Igår när vi skulle göra det för andra gången gjorde hon det automatiskt. Inte med tävlingsprecision men hon visade tydligt att hon fattat. Jag måste erkänna att jag inte tränar mycket lydnad mellan kurserna men vardagslydnad där många kommandon ingår tränar vi så klart. Sitta, ligga kvar, stanna och inkallning tränas ju varje dag. Fotgåendet tränas ju desto sämre. Jag går ju nästan aldrig med hundarna i koppel.


Dagens Lindström:

image120


15 - 0 till hundarna

Hur man än gör så har man rumpan bak... Mina idoga försök att bestämma var hundarna skall husera när jag inte är hemma misslyckas ideligen. Det började bra. Shiva är i buren på dagarna liggandes på mjuk madrass. På nätterna är båda i hagen med biabädd och andra faciliteter. Vittra skall vara i hagen dagtid (där buren oxå är) på sina fällar och så har hon tillgång till en gammal barnsäng med madrasser som hon faktiskt har låtit vara ifred senaste tiden. Det fungerade och det var rätt lugnt några dagar förutom att Vittra bajsade inne då hon var dålig i magen. Men det kan hon ju inte styra över. SEN gjorde jag det misstaget att lämna båda i hagen när jag skulle köra ett snabbt ärende. BÅDA seglade ÖVER kompostgallren som numera är ordentligt förankrade, men vad hjälper det... Båda mötte mig vid dörren. Så nu lärde de sig det.

Igår när jag kom hem från jobbet mötte mig Vittra vid dörren och Shiva satt såklart i sin bur. Lite skor och papper var itu tuggade. Idag mötte mig ingen hund alls...jag blev glad och tänkte...äntligen funkade det! =) Men möttes av tre söndertuggade tidningar och en spis som plattorna stod på för fullt...de hade väl frusit de stackarna... =(  Vittra hade dock förstått hälften och hoppat tillbaka in i hagen innan jag kom hem.. Hon är tonåring ut i fingerspetsarna just nu...å jag börjar misströsta en aning. Får väl boka biljett till Guantanamo iaf för att kolla deras säkerhetsanordningar. Ett försök till skall jag göra innan det blir bur för Vittra oxå och det är nya kompostgaller som får stå på högkant istället. Det blir ju nästan 2 dm högre - men jag vet inte om jag tror på det själv...kanske i kombination med taggtråd och svagström...å krokodiler på andra sidan...eller pirajor. Men då blir det ju nya djur att försöka överlista.

Dagens Lindström:
image119

Älgjaktspremiär

Det var en gång en Nisse som skulle ut och jaga älg.... Han kom bara någon kilometer hemifrån så fick han en gris istället... i grillen! PÅ grillen ska de ju ligga Nisse. Som tur är gick det bra för Nisse men sämre för bilen - å sämst för grisen!
image118

Inget nytt på västfronten

I helgen har det inte varit några direkta hundaktiviteter. Bara promenader och lite enkla dummysök idag för att aktivera hjärnorna lite. Men utan någon större eftertanke och mening. Men jag hade båda med och la några dummy bakom mig vart efter vi promenerade. Jag band upp Vittra när Shiva skulle apportera och Shiva fick sitta lös när Vittra jobbade. De är väldigt olika när de jobbar. Båda är rätt "heta" men sen slutar alla likheter. Vittra har ett mycket noggrant närsök. Hon går mycket metodiskt tillväga och lämnar inte ett område förrän hon är helt säker på att där är tomt. Det är jättebra och lovar gott för framtiden! Shiva är ju mer erfaren givetvis men ser "slarvigare" ut när hon söker. Det ser ut som hon "skumläser" ett område först. Sen har hon givetvis en fenomenalt säker näsa så hon missar sällan något. Men det ser nonchalantare ut. Sen kommer Shiva alltid sprudlande glatt och ödmjukt in med allting och har alltid gjort. Hon verkligen njuter av att få lämna saker till mig. Man ser det tydligt till och med på bilden när hon kommer in med klöven under inlägget "Brukshundklubben och viltspår" på bilden ovanför min rumpa =) - även om själva bilden är väldigt dålig. Vittra däremot *vill ha sälv*. Hon kommer snabbt in mot mig men vill springa förbi mig, alternativt lägga sig ner och gnaga på dummyn. Hon är tillräckligt mjuk för att lyda när hon blir tillrättavisad och kommer in på kommando. Men alltid med huvudet bortvänt tyvärr. Hur jag än försöker "locka" och "lura" henne så "bjuder" hon aldrig den till mig. Får nog prova med att träna att sitta och "hålla fast" saker inomhus och se om det blir bättre.

Annars har helgen mest bestått i att få in digital TV. Jag har skaffat det via bredbandet och det hade sina nackdelar då datorn och första inkomna jack är i köket och TV:n är i storarummet ca 25-30 meter bort... iaf via alla lister och dörrfoder. Min borrmaskin klarar inte av att borra genom väggar så pappa fick komma och hjälpa mig att borra genom ena väggen. När jag skulle klamra kabeln i köket fick jag riktigt panik när jag såg hur det såg ut ovanpå mina köksskåp... skura skura skura... *urk*

Dagens Lindström:
image117

Bhkl och spårkurs

Onsdagar betyder spårkurs i Fulltofta och torsdagar brukshundklubben. I Fulltofta gick det mycket bra. Vi skulle ha en vinkel och skulle lägga spåren till varandra. Vittra fick nog koncentrera sig mer när där inte var något "mattespår" och hon låg mer "rätt i spåret" och det blev inte så mycket snurrande som hon brukar göra. Jag borde dock lita mer på hunden som sagt då jag vid ett tillfälle såg grannspårets  snitslar och tyckte Vittra var på väg mot tokigt håll. Men hon hade ju rätt så klart. Jag måste lära mig att ge henne mer förtroende och dessutom mer lina då jag håller henne alldeles för kort. Något att tänka på i veckan.

Brukshundklubben gick så där bara. Vittra var ovanligt stökig och ville inte alls hålla någon kontakt. Hon blev dessutom trött fort. Kan bero på att hon är lite dålig i magen och har gjort inne ett par dagar - som säkert har  samband med att hon satt i sig en gipsvägg och lite annat smått och gott. Men nu har matte varit och handlat på TVÅ byggshoppar så  snart kanske jag hittar hundarna på samma ställe som jag lämnat dem när jag kommer hemfrån jobbet?


image116

RSS 2.0