Avslutningsträning i Pärup

Idag var det avslutningsträning på vår dirigeringskurs på Hundplugget. Alltid lika roligt att vara där och alltid lika tråkigt när det tar slut... Dagens träning var upplagd som ett litet mini WT och de som var med var jag och Vittra (som kvittrar lite mindre nu) Kia & Bigge, Pierre & Mina, Karen & Singel, Randi & Loa - även kallad Alfred ;-). Anna & Ruben hade fått lämna walk-over då det strulat till sig med barnvakten hemma.

Med för dagen var även Pia & Texas och en Meitas cocker Lakrits med husse Jan. Första stationen var en lydnadsstation som bestod av fyra moment. Det var en uppmärkt  fyrkant runt två stora kaninburar. Randi och Loa får visa hur rutan gick till:Första sträckan skulle hunden gå fritt följ, sedan skulle den sitta kvar medan föraren gick till nästa hörn. Där efter en inkallning med stoppsignal mitt på. Sen fullfölja inkallningen.
Där tog man upp tre dummies och gick fritt följ igen. Hunden skulle sitta kvar bredvid dummiesarna och en ny inkallning (utan att få med någon dummy).Vittra gick väl "sådär". Fotgåendet är inget vidare om man inte vill göra det med hennes svans. Stoppsignalen satt inte där alls så bra som den brukar, men hon stannade till slut. Däremot var jag glad att hon inte apporterade de två gånger som jag befarade att hon skulle göra det! *glad*


Nästa station var en enkelmarkering som man skulle förflytta sig efter nerslaget. "Småungarna" kunde välja att skicka direkt från första positionen. Vittra gick med mig hyfsat trots att hon ville starta direkt och hon hittade dummyn rimligt fort.


Karen & Singel

Pia & TexasTredje stationen var en dubbelmarkering. Apporterna kastades nästan på linje även om ekipagen stod lite snett i förhållande till nerslagsplatserna. Men det var tufft ändå. Apporterna hamnade i väldigt högt gräs (i hundens ögon) även om den första hamnade där gräsmattan var klippt. Apport nummer två hamnade närmast.


Ett krutpaket som heter Mina tillsammans med Pierre


Duktig Mina


Jag är avundsjuk på mångas avlämningar

Här hämtade Vittra oxå den första rimligt fort men sen var den andra helt borta ur minnet. Jag skickade iaf (dumt) men hon gick tillbaka till första nedslagsplatsen. Jag försökte att skicka henne på ett linjetag men den funkade bara halvvägs. Sen bad jag att få den omkastad och då gick det givetvis som på räls igen. Men vi fick inget poäng för den sista apporten.

Sen var det dags för att fika. Dagen till ära var det grill-time!! Jag, som normalt inte käkar korv, grillade korv och andra grillade marinerad kyckling, rådjursfilé och vildsvin!! Men vi fick alla smaka på både rådjuret och vildsvinet. Rådjursfilén bara smalt i munnen! Vilken lyx!Efter fikan var fjärde stationen ett linjetag med fågel. Vittra fick en duva. Detta var mot en känd punkt från tidigare träningar men från ett annat håll. Vittra satte den skitbra och jag visslade närsökssignal helt i onödan. Däremot la Vittra duvan en gång på vägen in men vi slapp nerdrag för det.

Mitt i alltihop kom Lena med G&G. Grappa hade tagit ett förstapris på ett ordinarie viltspårprov och blev SVCH idag! Inte mycket mer än ett år gammal! Gud vad duktiga de tjejerna är. Det verkar som om man borde börja viltspåra med de anlagen släkten har... Grattis Lena så riktigt skitroligt!!!!!!!

Sista stationen var ett sök med fyra vilt. Här blev Vittra lite uppspelt och började pipa lite då det var tydlig viltvittring och Marie sköt ett skott per hund. Vittra hade startnummer fem och fick ju vänta lite. Men det är ju när hon börjar pipa lite som man tänker på att hon faktiskt är rätt tyst nu för tiden! Hon fick ju vara passiv vid alla stationer och hon hanterar det rätt bra. Jag har börjat att sitta ner på min pall hela tiden förutom när hon skall arbeta och det verkar oxå ha en lite lugnande effekt. Det har jag ju bara märkt tidigare när jag har haft matpaus...men nu slipper jag ju äta hela tiden ;-)


De stränga domarna

Vittra tog in alla fyra vilt oxå rimligt fort. MEN tre av dem lägger hon en gång på vägen in. Detta är ett tydligt mönster nu. Vet inte riktigt hur jag skall träna bort det för springa ifrån henne har ju aldrig funkat innan. Får väl knep och knåpa lite på det ett tag. Fasanen kom hon dock in med utan att lägga ner men den hängde hon lite över istället innan hon tog upp det.

Det vi måste börja jobba mer med är även hennes avlämningar. Jag har nonchalerat det länge nog. Det är trist med en hund som vänder ryggen till vid avlämningen.  Får tänka ut nåt bra där oxå. Men annars är jag jättenöjd med dagen. Hon är betydligt tystare nere i Pärup än på andra ställen. Antingen får jag väl kidnappa Marie med mig till övriga ställen eller så får jag ta itu med koncentrationen själv ;-) Blir väl det senare kan jag tro. :-)

Vi fick ett specialpris idag oxå från Randi för att hon tyckte att Vittra lät så mycket i början och nästan var helt tyst idag. Jättegulligt! Vittra äääälskar sitt pris!!!


Jag tänker aldrig släppa den så Shiva får tag i den ;-)

Vittra är ju arbetsglad och gör allt man ber henne om (på sitt lilla vis) och det är ju framförallt lydnaden som måste bli bättre. Arbetsmässigt är hon ju duktig. Å det gick ju bra idag oxå...vi vann ju vårt lilla WT idag! :-)

Syrener och mer hundar...Måste slänga in en Lindström så här lite efteråt. Han är ju bara så bra på att visa sakers rätta betydelse...Hundar och äppelblommor...

Har varit en lite hektisk helg, men får skriva om den vid senare tillfälle. Var bland annat och tränade uppe hos Peder i Njura - var väl sisådär 15 år sen sist. Lite roligt att "återkomma till brottsplatsen" Det var ju där uppe  som jag började med de första lektionerna i apportering.

Men som sagt - idag blir det bilder på mina äppelträd och doggisarna! Ha en fortsatt skön söndag!En mycket otrimmad Shiva - med elefantstora öron ;-)


En vildrufsig brunfia.


Har äntligen fått lite lust till att fotografera igen :-)

I en värld av fågel- och svininfluensa...

Länge sedan det kom med någon Lindström... kompenseras nu:
En veckas uppdatering

Förra helgen invigde jag att sitta ute och grilla. Mia och jag hade grillat en gång tidigare men då var det så kallt att vi åt inne. Men nu var vi (Mia, Henrik och jag) hemma hos Tina och det var varmt nog att sitta ute. Alla hundarna var med och Tina har själv två Hoffar. Förra gången grillade vi köttfärsbiffar och  varför ändra ett vinnande koncept? Så det blev till att grilla köttfärsbiffar denna gången oxå. Till det ungsrostade potatisklyftor och en god sallad. Två kalla såser till blev pricken över i. Denna gången blev biffarna ändå godare då Henrik hade vildsvinsfärs med sig.Ett gott recept på köttfärsbiffar:
Hälften vildsvinsfärs och hälften nötfärs, ägg
Lite mangochutney i färsen tillsammans med lite hackad fetaost
Salt och peppar - klart! Blir skitgott och är jätteenkelt.

Första grillmästaren:


Å andra:


Gemensamma krafter :


Det luktade godare och godare så fler och fler drogs till grillen
Avancerat sammarbete

En liten brunfia ser ut som hon vill vara med och smaka...

I söndags var jag nere i Pärup igen och tränade med Marie & Tonie. Vittra var jätteduktig och var i princip helt tyst hela träningen. Vi tränade linjetag, stoppsignal och dirigering. Vittra bara äääälskar det! Hon lyser av glädje ju svårare man tror att man gör det. Men Vittra brukar nästan genomskåda övningarna innan så jag gör det nog för enkelt ändå. Men alla andra hundar jag försökt träna dirigering med såg helt uttråkade ut när jag vill stoppa dem och styra dem men inte Vittra inte... Hon tycker det är skitkul ju mer krångligt det blir.


Brorsan Bigge och halvsyrran Mina


Kia och Bigge


Fikapaus ( de är livsnödvändiga ;-) Denna gången var det speciellt god då vi blev bjudna på muffins och sockerkaka med kardemumma


Anna och Ruben

Vittra kisandes och njutandes i solen

Första maj
Idag - första maj blev det träning i Sibbhult. Det var nog första gången i mitt liv jag var i (iaf stannade i) Sibbhult. Själva träningen var dock en liten bit utanför. En vacker blåbärsrisskog med mycket vatten gjorde det perfekt. Men genom den torra marken och att det var helt vindstilla gjorde att det inte blev så enkelt som man kunde tro.

Vi var bara tre idag (resten tränar ju på söndag) och det var jag, Cecilia och en ny tjej som heter Marie (för att väga upp alla Maria/Mior förmodligen ;-) Hon hade en 13 månaders gosse som hade mycket i sig. Vi började med att testa honom lite för att se var hans stod. Han är en het flatherre som de flesta unga gossar är, men hyfsat mjuk och spontan i det mesta. Lite problem med avlämningar om vi som publik stod för nära  men det går ju att lösa.


Efter som jag är hopplös på  namn kommer jag inte ihåg vad hunden hette


Cecilia skickar Nolte på ett sök.


Shiva mitt i blåbärsriset


Inte för att man ser det så bra men Nolte är ute (som en liten prick) på en vattenmarkering.

Shiva fick en likadan och hon löste det på ett roligt sätt. Den hunden som ääälskar att simma och vara i vatten mest av alla hundar tror jag - hon SPRANG landvägen både in och ut till apporten. Hon simmade bara de metrarna mellan kastaren och dummyn. Såg roligt ut men gick ju faktiskt minst fem gånger fortare än för Nolte som duktigt simmade både ut och in. Så fast Shiva älskar att simma så älskar hon att leverera in så fort hon kan ännu mer. Hon är en het arbetsmaskin den tjejen. Till mattes glädje stannade hon inte heller någon endaste gång på vägen in och skakade sig. Levererade i hand som hon ska! Nöjd!

Sen den obligatoriska fikan

Shiva väntar på fikamackan


Nolte får avsluta denna veckouppdatering

RSS 2.0