Lilla Moa...

Lilla Moa... Det är en kämpartjej men hon har det jobbigt. Har förstått att flera bloggläsare undrar hur det går för henne och jag skall försöka uppdatera er mellan varven.

Första tiden efter operationen verkade allt bra - men det är något som gör att hon inte mår helt bra. Dels har hon troligen fått tillbaka sin kolik som hon hade före operationen och dels kanske det är något mer. Moa har något som liknar kramper och hon rullar lite med ögonen ibland och genast befarades det att hennes hjärna skulle tagit skada av antingen operationen eller att hon inte får tillräckligt med blod upp till huvudet nu efter operationen. Tidigare var det ju ett rejält stopp i artären som ger blod och syre till kroppen, neråt. Nu efter operationen är det ju ett fritt flöde ner men trycket upp har ev försämrats pga det. Moa har bara en fungerande artär upp i sitt huvud (normalt har vi en på var sida) då hennes andra artär är helt förtvinad och tydligen aldrig varit blodfylld. Detta skall man kunna leva med då den fungerande artären kan försörja hela huvudet.

Efter mycket om och men och ett flertal undersökningar (röntgen, EEG, MRT osv  av både hjärta, lungor och huvud) har det iaf inte hittats några allvarligare fel. I kväll kom senaste beskedet att det inte finns någon uppenbar hjärnskada...det var som ett helt grustag föll från hjärtat! Men man lutar lite åt något eventuellt epileptiskt. Fler undersökningar kommer att göras de närmaste dagarna. Nytt EEG och en ny magnetröntgen skall göras. Hjärta och lungor ser iaf helt okey ut men i magen är det stora mängder luft. Inte så konstigt att Moa klagar och har ont med sådant magknip som det ger. Förhoppningsvis är det koliken och de mängder mediciner, bla morfinet som gör de andra symptomen oxå. Men det kommer att fortsätta utredas givetvis.

Imorgon kommer vi köra ner till Lund igen (ikväll har pappa varit där). Då skall vi hämta Linnéa och försöka aktivera henne under dagen så föräldrarna får lite avlastning och ev kan få sova några timmar på dagen. Det har inte blivit så mycket av den varan för dem senaste tiden. Antingen har de fått sitta hos Moa eller haft Linnéa - eller båda tillsammans.

Hoppas jag kan komma med lite roligare nyheter och information om några dagar!

Kommentarer
Postat av: Mia

Vilken kämpig start på livet hon fått lilla Moa. Jag håller verkligen tummarna för henne. Behöver ni hundpassning imorgon så är det bara att säga till. Jag är hemma och har plats för alla tre!

2008-01-11 @ 21:43:41

Lämna fotspår här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0