Ordning på torpet!

Idag kom söndagsträningen igång igen! Vi var vid Hjärtasjön och regnet öste ner mest hela tiden. Men det var en skitkul träning. Vi som tränade var Ingegerd & Olli, Fia & Sixten, Mia, Micke & Charlie, Mia & Wilmer, Magdalena & Jissa, Mia & Viggo (mycket Mia är det) och jag & Shiva. Eftersom Jissa löpte så delade vi oss och jag gick med Magdalena och Jissa och även Viggo fick träna på att vara nära en tik i höglöp. Mia har ju ett "vapen" mot dålig uppmärksamhet som tydligen gör Viggo helt koncentrerad på det han ska istället för på tjejer. En plastkasse full med ölburkar. Han har fått den kastad mot sig ett par gånger vid "felbeteende" och nu räcker att hon skramlar lite med den för att han skall avbryta och komma till mattes sida.

Vi började vår träning med att lägga ut ett stort sök (18 apporter) och de fick hämta in fem var i rad. Viggo började och jag har knappt sett Viggo i den farten någon gång. Hur bra fart som helst! Och detta med en löptik bara några meter ifrån! Bra jobbat. Sen var det Jissas tur. Även hon gjorde ett starkt sök. Shiva tog sen sina och då var det ju rätt "utplockat" så hennes låg lite längre ut och inte så tätt längre men hon fixade det galant hon oxå. Jag var glad att se henne gå ut långt ut i rutan och att hennes fart inte mattades efterhand. Det bådar gott inför Lärkesholm. Det var en dummy kvar till var och en och dessa tog lite längre tid att få in. Jissa kissade på ett ställe i skogen och uppmärksamma Mia såg detta och ville träna Viggo på en markering rakt över kissfläcken. Detta var lite väl elakt och Viggo stannade givetvis vid fläcken. Kissfläckar i all sin ära men de av en höglöpande tik är väl lite väl att dra till med. Men när vi gjorde en markering lite snett bredvid fläcken så fungerade han perfekt.

Nästa övning var markeringar. Vi tränade vid det högsta stengärdet vi hittade. Helt stuprakt och högt stengärde, som en vägg,  och markeringen hamnade just bakom stengärdet. Jissas matte var övertygad om att hennes hund inte skulle klara det men det fixade Jissa galant! Hon är lätt i kroppen och flög över som en gasell. Även Shiva flög över snyggt även om hon fortfarande är lite väl rund. Men hon har börjat slanka till sig faktiskt. Sen när vi klarat av mareringarna så kände vi tre oss fikasugna och började innan de andra (som tränade på ett helt annat ställe) kommit tillbaka.

Jag blev inte färdig att ta fram kameran alls i regnet så därför blir det inga bilder. Inte ens fikabilder ;-) De andra hann inte komma tillbaka heller utan vi började andra passet innan de andra kom in för att fika. Vid nästa övning bytte vi mark och gick nedanför vindskyddet och gick in i skogen och la ut 6 stycken linetag utan att spåra in i linjetaget. Vi kastade ut linjetagen så långt vi kunde och markerade på stigen var vi skulle börja. Det var ju inga svåra linjetag men ville se hur de klarade det utan att få någon synhjälp och spårhjälp ut till dummyn. De var ju tvungna att lita på våra handtecken för någon annan hjälp erbjöds ju inte. Både Viggo och Jissa tog sina linjetag enkelt och om inte Shiva hade haft sådant klantarsel till matte hade hon oxå gjort det. Detta var det jag blev mest sur på hela dagen. Jag skickade Shiva rakt ut (90 grader ut från stigen) vid första linjetaget och Shiva går hur långt som helst rakt ut! Jag har aldrig sett henne gå så långt på linje men hon gick helt tom ändå... attans att hon inte fick belöning för vad hon gjorde! Jag kallade tillbaka henne och skickade henne en gång till. Denna gång vek hon av efter 15 - 20 meter och drog kraftigt till höger - och hittade dummyn!!!! Fasiken oxå. Jag hade glömt att just denna inte låg rakt in utan snett in istället. Jag borde få stryk nästan. Så dålig övningen blev. Det som tränades in och bekräftades var ju att hennes näsa var säkrare än mina handtecken. *suckar*. Andra linjetaget blev som tur var bättre. Hon gick rakt in och fick utdelning direkt.

Nästa och avslutande övning var att jag gick ut i skogen och kastade in 8 dummies från dold plats men rätt synlig nerslagsplats. Sen skickade vi hundarna på linjetag dit från olika avstånd och håll. Här fick Mia nog ett "halleluja- moment" *ler* Viggo vek av snett och Mia stoppar honom med stoppsignalen och han stannar som en blixt och tittar på henne och frågar "var?" Jag såg nästan en tår i ögat på Mia och hon vände sig om till "publiken" för att göra oss uppmärksamma på bedriften! *ler stort* Det var nog samma känsla som när Shiva lämnade av vid vattnet i Blekinge i sommar! Plötsligt bara händer det... Det känns ju så "gött" när slanten trillar ner.

Shiva gjorde faktiskt två helt supersnygga linjetag hon oxå och sen ville man ju bara fortsätta och fortsätta. Men vi höll oss alla tre och tog inte de två som låg kvar. Jag gick bort en bit istället och skickade Shiva på sök för att få in dem istället. Därefter var vi nöjda och glada och hundarna förtjänade och fick sin kvällsmat i dag oxå.

Dagens Lindström:

Kommentarer
Postat av: Helene & Wallander

Lyckosam söndagsträning med andra ord (den där lilla fadäsen på linjetaget var väl inget, alla kan vi glömma ibland).Kul att läsa om hur bra det oxå går för Viggo & Mia. Vilka utmaningar den kille får stå ut med... snart kommer han inte bry sig ett dugg om hur jäkliga än störningarna är!!!

2008-08-15 @ 19:23:37
URL: http://wallander.blogg.se/

Lämna fotspår här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0