Träning med Miamaria

Min träning igår frös ju inne pga maginfluensa. Men idag kände jag mig helt okey igen så viltet kom till användning idag istället. Jag ville ju prova Shiva en gång till på vilt innan provet i morgon. Men ändå så blev det nog mest Vittras dag. Hon fick vara hemma först när jag, Shiva, Mia och Viggo träffades ute vid Olahus utanför stan. Vi la upp en jaktprovsliknande träning bestående av två enkelmarkeringar, ett fält med 7 vilt och ett linjetag med kanin. Shiva började. Vi gick fot en längre sträcka och det fungerade väl sådär. Inte snyggt men hon följer hyfsat.

image552

Markeringarna sätter hon utan problem och hon gör även ett starkt sök utan tvekan för något vilt.

image553

Det märktes att hon blev trött efter ett tag då hennes flås blev ljudligare och ljudligare men det verkade inte som om det gick ut över hennes näsa alls.

image554

Linjetaget blev dock bara "sisådär". Jag skickade henne dumt nog mot ett mindre buskage som hon var tvungen att väja lite för och då var hon ju redan ur linje så att säga. Inte så bra tänkt av mig. Det hade aldrig blivit godkänt. Men hon löser det på sök rätt snabbt.

Sen gick vi till bilarna och bytte hund. Shiva in och Viggo ut. Mia kommer troligen skriva och sätta in bilder på det. Här kommer iaf en som jag tycker blev så bra!

image555

Sen när Mia och Viggo blev färdiga så körde jag hem och hämtade Vittra-Kvittra. Shiva fick vara kvar i Mias bil.

Vittra var taggad men fokuserad. Men helt tyst och nosen var igång redan där jag stannade bilen. Det luktade ju klart vilt överallt. Jag gick inte fritt följ med henne så klart efter som hon inte kan det men hon var hyfsat följsam efter en del bökande med fotgåendet. Det finns kanske hopp.... skall ju börja gå kurs på måndag ENBART för att lära oss det *ler*

image556


image557

image558

Jag började med söket med Vittra och tog markeringarna efteråt. Vittra jobbade på oförtrutet hela söket igenom! Inga problem med varken upptag eller avlämningar. Nåja...en kråka var hon lite betänksam mot men tog upp den efter lite stöttning. Men hon jobbar med en otrolig fart och glädje. Det svämmade nästan över i bröstet på mig  emellanåt.

image559

Därför blir bloggen full av bilder på Vittra idag fast det skulle vara Shivas träning i huvudsak. Men jag är GLAD att jag gjorde mig omaket att köra och hämta och lämna hundar så att det inte blev onödig stress för någon av dem innan de skulle jobba. Visst ÄR hon både vacker och duktig lilltjejen? ;-)

image560

image561

Linjetagen med and och kanin gick jag givetvis fram för fort med. Ville prova dold apport först men det fungerade så klart inte. Men efter jag varit och lyft i anden så satt det som en smäck.

image562

image563

image564

image566

image567

Sen kom det roligaste på hela dagen. Det såg sååå kul ut! Hade jag inte haft vittne med mig hade jag inte ens vågat skriva det. Vittra gick omkring helt lös och vi höll på att plocka ihop viltet och eftersnackade lite. Helt plötsligt så går Vittra och sätter sig bakom en hög med fåglar. Hon sitter där helt coolt och bara väntar. Jag sa först lite på skämt att det ser ut som om hon vill bli fotograferad med det hon har hämtat in. Hon har nog sett sådana bilder i Apportören ;-) Men efter ett tag så kändes det faktiskt som om det var så. Ja inte det med Apportören så klart men att hon ville skryta lite med det hon fått in från fältet. Så kunde vi ju givetvis inte låta bli att göra henne till viljes...å märk väl - de är INTE arrangerade! :-)

image568

image569

Dagens Lindström:
image570

Kommentarer
Postat av: kia

Håller tummarnas för dig o Shiva i morgon.
Kia

2008-04-05 @ 16:01:01
Postat av: Mia

Tack för en superbra träning idag, den gör jag gärna om. Men då ska strumporna på direkt! Och tusen tack för dagens Lindström! Du tänkte på mig när du satte in den, eller hur? Gissa var jag ska sätta upp den ;-)!!!

2008-04-05 @ 17:31:13
Postat av: Helene & Wallander

Ser ju att funka riktigt bra med både den ena & den andra. Det skall bli jätte kul att se er "live" imorgon. Givetvis skall vi heja på er!

Titten imorgon kommer kanske att bli det närmaste jag kommer ett jaktprov... känns som vi är ljusår ifrån en start, men förhoppningsvis kan man snappa upp något.

2008-04-05 @ 20:50:05
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Kia

Hejigen
Nu läste jag hela bloggen!
Jättekul att hon är så duktig.Bigge ligger långt efter syrran.men nu när jag blir valpledig ska det jäklar i det tränas så vi kommer i fatt.
Kia

2008-04-05 @ 22:25:21
URL: http://www.kennelspaderdamens.se
Postat av: Lena och Guinness & Grappa

Lycka till imorgon på jaktprovet!
Hälsningar från Malmöklanen

2008-04-05 @ 22:35:37

Lämna fotspår här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0