Utställning i Simrishamn

Idag var vi på utställning i Simrishamn. Det var Vittras utställningsdebut och hon skötte sig bra. Matte hade givetvis inte tränat henne att springa och ställa upp sig alls innan men hon var inte så svår att få att visa upp sig. Shiva var bara med som sällskap.

Vi körde rätt tidigt på morgonen och vi stannade därför på campingen i Simrishamn först och drack kaffe då mamma, pappa och Tees campade där . Sen körde vi till utställningen och mötte nästan omedelbart Kia, Zack, Bigge och Linnéa. Linnéa är ju van vid större arenor (BIM i Ronneby) och var bara med som sällskap åt Bigge. Där var även en Spader Damens hund till som heter Vega med förare Liza.

image45

Efter lååång väntan var det då dags för Bigge att äntra ringen. Han visade upp sig riktigt bra och fick hederspris och bra kritik. Sen var det dags för Vittra. Hon skötte sig oxå bra och sprang duktigt. Men när det var dags för att ställa upp sig var mattes godis inte tillräckligt gott. (tror att hon såg att Bigge fick köttbullar och hon fick bara torra levergodisar) Vi fick tigga till oss några köttbullar av Kia och sen gick det mycket bättre. Vittra fick hp och gick till kamp mot sin bror om BIR och BIM ( vi hade ju en oerhörd konkurrens i våra respektive klasser ;-)
Vittra avgick med segern och hennes kritik löd: Feminint välskuret huvud (uppfödaren log lite här), tillräckligt mörka ögon, bra hals, vällagd skuldra och bra rygglinje (här nämns ingenting om gunghäst matte:-) Tillräcklig bröstkorg, passande benstomme till kroppen. Korrekta vinklar fram och bak, korrekt päls och goda rörelser. Trevligt temperament.
Bästa valp!

image46
Så här snygg är man ;-)

Den kritiklappen får vi väl vara nöjda med och leva på länge. Vittra gick till BIS finalen (de hoppade över BIG finalerna i valpklassen) men placerade inte sig bland de ca 25-30 olika raserna där.

image47
Tre Spader Damare med rosetter. Vega, Bigge och Vittra.

Vega blev först BIR (efter samma mördande konkurrens bland vuxna flattar) och blev placerad som Reserv i BIG:et.

image51

Efter finalen åkte vi till hundbadet och släppte lös fyra flattar och en spaniel och det sprudlade av lycka i  hundarna. Ett äldre par försökte bada samtidigt som hundarna men det var ingen lyckad kombination *ler* Därefter åkte vi till husvagnen igen och mamma bjöd på kvällsmat. Hundarna var helt slut när vi kom hem och Vittra ville först inte resa sig och gå ur bilen då hon ville sova färdigt först. :-) Det har nog aldrig hänt tidigare. De brukar ju ställa sig upp redan några kvarter hemifrån. Det blir nog en lugn och skön kväll...

Kommentarer
Postat av: Kia

Ibland är det jobbigt med flera hundar:när vi kom hem rätt trötta stod där två bruningar o sa-Nu vill vi komma ut!!!!!!!!!!!!!!! Det var bara att kasta sig i bilden igen o ut i skogen.Jo valprna var rätt rötta på kvällen.Tack för i går Carina.
Kia

2007-08-19 @ 12:17:49
Postat av: Sara

Grattis Vittra till BIR!!! Vilken fin kritik du fick och så kul att det blev HP! Du klär väldigt bra i din rosett!
Pussar från Östen och Sudden

2007-08-19 @ 12:51:45
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se
Postat av: Malin o Oscar

Grattis till första BIR:et (för det kommer väl flera, vi är helt säkra på det iaf med en sån snygging) Jättefin kritik och det får man lov att leva på länge, det gäller att suga länge på karamellerna när man väl lyckas.
Kramar Malin o Oscar

2007-08-19 @ 14:06:14
URL: http://heyjoe.webblogg.se
Postat av: Mia

Vilken debut! Grattis! En sån rosett skulle man haft! Får väl skaffa tandställning till Viggo, alternativt köpa en själv... hehe...

2007-08-19 @ 15:31:34

Lämna fotspår här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0