Torsdag, lördag och söndag

Torsdag
I torsdags var vi (jag, Kia, Sara och Ia) och tränade på Åhusfältet i Hässleholm igen. Ia och Kelly var med i Hlm för första gången, vi andra hade varit där tidigare.

image21
Kelly lämnar av snyggt och ordentligt

Jag hade dumt nog både Shiva och Vittra med mig igen och det fungerar inte så bra. Måste träna på att ha Vittra själv hemma. Trots det fungerade träningen hyfsat för Shiva. Vi hade både fåglar och stoora kaniner som användes omväxlande med dummie.

image22
Säkert en diskussion om ett träningsupplägg

Efter ett par långa dirigeringar gjorde vi en walk-up med fyra hundar. Shiva, Coffe, Sudden och Kelly. Man får vara på hugget så inte Shiva pyser iväg och hon gick några steg vid några tillfällen innan jag fick stopp på henne. Nyttig stadgeträning - igen. Dummies kastades hej vilt både framåt, bakåt och åt sidorna. Bra träning i slutet när vi fick dirigera hundarna ut till en bestämd dummie som den som kastat den bestämt. Inte helt enkelt men de satte de flesta. Därefter gjorde vi ett par linjetag med dummie, sen linjetag med kaninerna. Shiva satte de flesta men vek av på ena kaninen och sökte upp den istället.  Stoppsignalen fungerar inte alls. Kia dirigerade Coffe på kaninen och hon är ju enormt förig på dirigering. Där ligger vi verkligen i lä.

image25
Däråt!


image24
Den är jättekul den leksaken! (Bild från förra veckan)

Vittra fick göra ett litet sök i början som fungerade sådär. Hon hittar allt hyfsat lätt men lite taggad som hon var började hon släppa dummien hon hade i munnen när hon fick vittring på nästa. Vi får backa i antalet och lägga dem mer i sär. Hon är fortfarande inte helt spontan med att lämna av i hand utan gör det för hon "måste". Viljan finns ännu att gå undan och gnaga lite på den. Men hon kommer in med alla dummie och lämnar av om man "styr" henne. Mer träning på det. Hon fick även prova med att hämta en fågel och den var ju ännu mer "vill ha själv".

image23
Lite mys efter avlämning (Bild från förra veckan)


Lördag
På lördagen var det tid att skotträna både Shiva och Vittra igen. Vi var på Duveke SK utanför Kågeröd för att titta på lerduveskytte. Shiva för att "tröttna" på att det skjuts så hon inte taggar upp på lördag på flatmästerskapet och Vittra för att vänja sig vid skott. I början sitter Shiva och tittar efter lerduvorna hela tiden och markerar var de faller - men tröttnar efter ett par tusen skott ;-)

image26
Jag ser den matte!

Men efter hand, och faktiskt utan kommando, så lägger sig båda hundarna ner helt avslappnat och tycker att det är rätt trist med skott och bössor - i alla fall i den mängden.

image27
Lugna och fina

Söndag
På söndagen så var det samma sak denna gång i Landskrona. Där hade de dessutom varit en gång tidigare så det gick fortare att slappna av. Får se om dessa tre skjutbanebesök kommer göra någon skillnad på lördag. Hoppas.

Som avslutning båda dagarna var det bad i havet som belöning - men ingen apportering i samband med badet eller besöken på skjutbanorna.
image28
Belöning i form av bad för att det är skönt och för att bli av med eventuell stress!!!

Kommentarer
Postat av: Sara

Det låter som att du och Shiva kommer att komma väl förberedda till Flatmästerskapet!!! Hoppas att skotträningen hjälper, även i "skarpt" läge! Jo, lite nervös har jag nog börjat bli nu, i natt drömde jag om FM - bland annat att jag tappade bort Sudden någonstans... Kom inte alls ihåg var jag hade gjort av honom. Det verkar alltså vara mycket som kan gå snett, inte bara linjetagen! ;-)
Vi ses på lördag!

2007-08-06 @ 10:54:09
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se
Postat av: Mia och Viggo

Vilken härlig bild på Shiva när hon håller koll på lerduvor! Hon trodde att hon kommit till himmelriket - så mycket att apportera! Men tji fick hon. Nyttig träning, det hade varit något för Viggo oxå tror jag. Tack för grattiset! För mig var det det längsta och jobbigaste spåret vi gått - aldrig mer gå viltspår med feber. Men det var värt mödan! Vi ses!

2007-08-06 @ 21:24:08
Postat av: Kia

Hej!
Håller alla tummarna för er i helgen.Du ett tips!
Ta inte vildvittran med.
Kia

2007-08-06 @ 22:36:23
URL: http://www.kennelspaderdamens.se
Postat av: Mia

Så snygg bloggen blivit! Mycket snyggt med bilderna längst upp! Idag är det min sista semesterdag och jag ska göra som igår, läsa en god bok i solen och vila oss i form!

2007-08-08 @ 09:48:00
Postat av: Kia

Hej!
Återigen ett jättestort lycka till inför starten på lördag.Hoppas att det går bra för dig o Shiva.
Kia

2007-08-09 @ 11:48:11
URL: http://www.kennelspaderdamens.se

Lämna fotspår här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0