Träning i Bollerup

Idag var det champinjonfest hemma hos Kia i Hammenhög. Vi var några stycken som bestämde att träna lite innan så hundarna fick sitt. Jag och Cattis med Zack träffades redan vid tolv och sen trillade de in fler och fler. Cattis hade två stycken handlers med sig som kastade dummies till oss. Vi började med enkelmarkeringar och sen med dubbla. Detta vållade inga större bekymmer för varken Vittra eller Zack. Men sen trampade nog Zack i en tistel eller nåt med sin nyläkta tass och associerade detta med avlämning hos matte och ville lämna av någon meter ifrån några gången...han haltade och lyfte tassarna om vartannat men han släppte det och gick vidare så småningom. Sen la vi ett stort sök som var rätt svårt. Hundarna valde en ruta som kändes naturlig för dem även om den utlagda rutan var mycket större. Hundarnas slutade vid några vindskydd och där ser man hur viktigt det är att variera rutorna. "naturliga gränser" måste överskridas ibland - annars söker hundarna bara till vägen, stengärdet, sluttningen vegitationsbytet etc. Men idag kom jag ihåg att möta Vittra precis där jag stod när hon tog upp apporterna Duktigt va? *ler* Ibland så fattar man. Därefter gjorde jag några linjetag som hon spikar perfekt. Jag gjorde även en störningsmarkering när hon var på väg in med en apport då jag måste befästa den stadgan. Hon släpper gärna och byter annars men idag fungerade det bra.

Jag har inga kort från träningen tyvärr men jag jobbar rätt mycket med Vittras passivitet så jag har fullt upp ändå. Men jag hoppas att Cattis fick några som var bra och som hon kan bjuda på.

Sen fick Vittra faktiskt vara i bilen själv en kvart då Shiva fick ut och "snabbjobba" lite för att få någon aktivitet idag. Shiva och Vega skulle dela på ett sök men Vega mådde inte alls bra idag så Shiva fick ta in hela söket. Hoppas det rättar till sig med Vega Liza!

Sen var det dags för valpbesiktiningen i Hammenhög. 7 valpar skulle klämmas och kännas på och godkännas av oss experter som var där idag. Alla gick igenom utan kommentarer. Mer än en tänkte nog tanken att smuggla hem en eller två i handväskan ;-)

image344

Det var stundtals trångt som en bättre mingelfest i valplådan ;-)

image345

Lika många paparazzis oxå ;-) Valparna blev nog vana vid blixtarna idag så de klarar nog nästa nyårsafton med glans!

image346
Tonies gosse? :-)

image347
Lillisen (nr fem?) pussas med Liza

image348
"Budda-tiken" med en härlig front

image349
Det är jobbigt att vara fotomodell - dags för tankning

Sen var det dags för det vi var där för egentligen - att fira champinjonerna (eller den officiella anledningen iaf... ;-) Valpbesiktningen togs på fullaste allvar den oxå *nickar*)


image350
Två av dem Lena (Guinness) längst till vänster och Kia (Coffan) i mitten skålade med oss andra i jordgubbschampagne.
 
image351
Den tredje är ju Maria (Meia) i mitten. Paparazzin till vänster - Cattis - besiktigade kullen ordentligt då hon skall ha en valpis liksom Lena . Vad skönt det måste vara att få kullen till flera kända flattägare Kia!

Sen blev vi bjudna på de läckraste pajerna på länge. Micke hade nog varit olydig för han var kökskommenderad - till gagn för våra gommar och magar. Som tårtan på verket - bokstavligt talat - bjöds vi på en flat i ny färg. Gult är ju ännu inte godkänt konstigt nog så grönt dröjer nog. Men GOD var den!

image352

Lite "minisar" från festen...

image354
Hannes och Felix som bloggat med varandra ett tag fick äntligen träffas...visst är Internet fantastiskt? *ler* Här är Hannes från Holland...

image355
Å här är Felix från Kobjer - tillfälligt utlånad till Malin


Så var denna dagen slut...man hinner inte med mycket mer än träna hund och blogga om det efteråt :-)


Dagens Lindström:

image356


 


Kommentarer
Postat av: Sara

Det hade varit roligt att hinna träna ihop med er igår, men det gick inte riktigt in i schemat... Istället blev det "hetsträning" med Sudden - under tiden som det förevigades med kameran (viktigt att kasta dummiesar mot "rätt" ställen och kalla in i "rätt" vinklar...), medan Östen bara hann springa lös och busa. Hoppas det kan bli träning tillsammans snart igen, nu börjar ju vädret (ibland) bli lite roligare att träna i!

2008-02-10 @ 11:03:13
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se
Postat av: Kia

Hej
Tack för igår Carina.Kul att se "Coffe-Maggie"-kopian.Vi ses på lördag.
Hoppas att det är ok om jag snor lite bilder.
Kia

2008-02-10 @ 13:10:47
URL: http://www.kennelspaderdamens.se
Postat av: Anonym

ja det var riktig kul träning igår. jag och zack var helnöjda."efterätten" var inte heller dum!
ha det gott/ cattis

2008-02-10 @ 22:20:46

Lämna fotspår här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0