Träning på Listers huvud utanför Sölvesborg

Maria och Meia ( och Hannes och Per) var hemma i Sverige och firade jul och passade på att samla ihop lite "Spader Damare" för lite mellandagsrea - förlåt mellandags träning. Det blev lite manfall men närvarande var Maria och hennes familj med Meia, Malin och dotter med Oscar och Zolo, Cattis och Zack, Ia och Kelly och jag och Vittra. För ovanlighetens skull fem bruna flattar och en svart! Häftigt och en ovanlig syn.

Maria hade lagt upp träningen i en helt underbar miljö. Vackert så man häpnade men blåsigt och rätt kallt. Vi träffades på en parkering nedanför strövområdet och hundarna fick hälsa på varandra... det blev ett roligt kaos av hundar. :-)

image221

image222

Man är glad för att man har den ras man har - tror inte att man hade kunnat släppa ihop så mycket hundar i olika åldrar och kön direkt ut från bilarna. Inte de flesta bruksraser iaf.

Vi började med lite linförighet och inkallning. Eller försök till det - Vittra och jag glänste inte precis ;-) Sen blev det dolda markeringar. Alla hundar hade väldigt hög motivation och det blev en del knallningar. Sen gick vi över till att göra ett stort sök i en liten backe med bokar. 22 dummy som de fick hämta två var, sen passivitet och sen jobba igen. Vittra jobbade på bra, det märktes inte att hon var yngst idag (förutom Zolo men han var mest åskådare) Men hon piper lite för mycket i passiviteten så man får gå lite vid sidan om ibland.

image224
Malin och Oscar

image225
Cattis och Zack

image226
Ia och Kelly i full karriär

image228
Maria och Meia

image229
Å Zolo - sötast idag tror jag de flesta var överens om.

Sen var det fika och korvgrillning. Grillen var igång när vi kom upp till samlingsplatsen och det var "vattning" av hundar och även fika för oss tvåbenta. Hannes får väl räknas till oss tvåbenta även om han inte riktigt går på dem *ler* Vittra tyckte han var ljuvlig och ville jämt pussa honom.

image230
Maria, Hannes och faktiskt - Vittra

image231
Maria går iväg med "sin flock". Visst klär hon i att ha flera hundar? ;-)

image232
Kelly friar till Zack efter träningen - han ser mest generad ut ;-)

Efter fikat var det dags för linjetag och långa markeringar. Vi delade upp oss i fler grupper och jag stannade själv med Vittra för att träna stoppsignal, linjetag och höger och vänster. Provade även med första "ut-tecknet" men det var lite konstigt tycket hon...men jag behöver ju inte vara så "hialös"

Sen var alla rätt trötta och lite frusna så träningen avslutades med kaffe och....givetvis de obligatoriska gruppfotona ;-) Många kort blir det... *ler* Men ett blev ju hyfsat. Ovan från vänster: Meia, Zack, och Oscar. Nedan från vänster Vittra, Zolo och Kelly.

image233


Roligast ändå är korten INNAN ordningen infinner sig.... :-)

image234


Tack alla för en rolig träning och samvaro!

Kommentarer
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Så skönt det är när man har gjort ett dagsverke med hundarna så att de bara ligger nöjt o sover hela eftermiddagen:)

Jag fick iaf Zolo med mig hem, var lite orolig ett tag!!!!

Tack för en trevlig dag.

2007-12-27 @ 21:22:33
URL: http://heyjoe.webblogg.se
Postat av: cattis

tack för idag, vi e supernöjda!detta hade vi kunat göra oftare, synd att vi alla bor så utsprida.ha det gott
cattis & "gösta"

2007-12-27 @ 21:44:55
URL: http://cattisflats.blogg.se
Postat av: Maria & Meia

Är fortfarande lyrisk över att så många kunde komma. Skönt att äntligen ha en trött hund! Måste erkänna att jag också var ganska trött efter all frisk luft. Detta gör vi om! Har precis bestämt att Meia ska få flyga med till Sverige nästa gång jag kommer hem.

2007-12-28 @ 11:11:53
URL: http://www.eng-johnsson.se
Postat av: Ia & Kelly

Åhhhh vilken dag vi hade igår. Dina fina bild bevis det oxå.

2007-12-28 @ 14:42:45
URL: http://kellybrown.blogg.se
Postat av: Ingela

Vad mysigt ni hade det! Lite avis blir man allt, får ta tag i det där med hundträningen igen! Ha det bra

2007-12-28 @ 23:05:11
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se
Postat av: Sara

Vilka fina bilder du har tagit, och så trevligt ni verkar ha haft! Härligt att hundarna funkar så fint ihop också! Vi hade ju helt klart behövts på träningen, det ser jag ju, för att ge Oscar lite support på den svarta sidan!

2007-12-29 @ 14:59:25
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se

Lämna fotspår här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0